Nixon, Watergate, impeachment & Trump

Afgelopen week is mijn eerste bijdrage voor KAF verschenen: een artikel over Richard Nixon, de Watergate-affaire, impeachment en Donald Trump.  Kaf is een tof online magazine dat met columns, artikelen, illustraties en foto’s onze blik op de wereld verdiept en verbreedt.

Ik ben trots op mijn stuk en ik vond het heel leuk om te schrijven. In het stuk verken ik op een toegankelijke en heldere manier de parallellen tussen Richard Nixon en de Watergate-affaire en Donald Trump en de impeachmentprocedure die er momenteel tegen hem loopt.

Dirty tricks, machtsmisbruik, belangrijke informatie die wordt achtergehouden? Niets nieuws in Washington! 

Een gekke keus voor een literair vertaler, een stuk over Amerikaanse politiek en politieke geschiedenis? Dat zou je denken, maar ik ben op Nixon en Watergate afgestudeerd. Gek genoeg heb ik op de universiteit nooit iets met vertalen gedaan, dat kwam pas na mijn afstuderen.

Ik doe als het ware aan academisch slalommen: ik begon met een Bachelor Engelse Taal en Cultuur, deed in mijn tweede jaar een minor Amerikanistiek en studeerde in mijn derde jaar aan The University of Hull, waar ik vakken Amerikanistiek en Creative Writing volgde.

The US of A bleven me trekken en dus schreef ik me in Leiden in voor een master Geschiedenis, met als specialisatie Amerikaanse Geschiedenis. Mijn masterscriptie werd een kruising van mijn beide studies: een onderzoek naar de beeldvorming rondom Nixon en de Watergate-Affaire in film en literatuur.

Vervolgens volgde ik een opleiding Literair vertalen Engels aan de Vertalersvakschool en werd het vertalen mijn beroep. Dit jaar volg ik lessen aan het oudere broertje van de Vertalersvakschool, de Schrijversvakschool, en zo heeft ook het schrijven nu een plek gekregen. Wil je meer weten over hoe het me daar vergaat, lees dan vooral mijn vorige blog.

Benieuwd hoe Trump zich verhoudt tot Nixon en hoe het met ‘Tricky Dick’ is afgelopen? Lees dan mijn blog op KAF.org!

Flashbacks naar de tijd van Nixon: Impeachment anno 1974

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s