Boerderij & Boeken

Bijna 4 maanden zitten er tussen het verschijnen van deze blog en mijn vorige blog. What happened? Ik had het druk! En er is veel gebeurd. Ik zal vertellen wat er de afgelopen tijd is voorgevallen en aan welke projecten ik onder andere gewerkt heb.

Roma, citta eterna & Fattoria ‘La Gioia’

De hele maand mei was ik op avontuur in Italië. Want het Engels is één van mijn liefdes, maar Italië is er nog een. Tijdens mijn laatste jaar op de universiteit heb ik wat bijvakken Italiaans gevolgd en sindsdien probeer ik het bij te houden. Ik heb eerst een paar dagen in mijn eentje in Rome vertoefd, in een gezellig hostel. Vervolgens heb ik drie weken doorgebracht op Fattoria La Goia ,een boerderij in de Abruzzen, de bergachtige provincie naast de provincie waar Rome in ligt (dat is Lazio). Ik heb er iedere dag meegeholpen in de stallen, gekookt, in de moestuin gewerkt, gezien hoe kaas gemaakt wordt en ervaren hoe het is als er een dier, in dit geval een geitje, wordt doodgemaakt om opgegeten te gaan worden. Het uitzicht was ontzettend mooi, ik genoot van alle dieren om mij heen (zie de header!) en ik kwam helemaal tot rust op de boerderij, ah was het als WWOOF-er wel flink aanpoten [wwoof staat voor Willing Workers on Organic Farms, vrijwilligerswerk op biologische boerderijen]. Tot slot heb ik een week lang in Rome verbleven en de stad verkend met twee goede vriendinnen. Bellissima!

Neus in de boter bij thuiskomst

Tijdens de laatste week in Rome kreeg ik al een SMS-je, dat er bij thuiskomst waarschijnlijk een boekopdracht op me lag te wachten. Het bleek te gaan om een vuistdik werk over 19de-eeuwse Europese geschiedenis, genaamd The Pursuit of Power. Daar heb ik de afgelopen twee maanden hard aan gewerkt. Niet het hele boek natuurlijk, maar een gedeelte. Ik houd erg van geschiedenis en zeker van 19de-eeuwse geschiedenis: toen ontstond (grotendeels) de wereld zoals we die nu kennen. Ik heb erg genoten van dit interessante boek, maar qua hoeveelheid was dit mijn grootste project tot nu toe, dus was het wel even wennen.

Feel the Bern

Voordat ik op vakantie ging, heb ik meegewerkt aan de vertaling van de politieke memoires van Bernie Sanders, tot voor kort een van de Democratische kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap. Ik heb een master Amerikaanse geschiedenis gedaan en was direct ontzettend enthousiast over de opdracht. Voor de mensen die mij goed kennen is dit bericht dan ook geen nieuws; ik kon het onmogelijk voor me houden. De Engelse versie draagt de titel Outsider in the White House en de Nederlandse versie heeft ook een Engelse titel, namelijk Feel the Bern. Briljant, toch? Het boek is uitgegeven door uitgeverij Lebowski, is verkrijgbaar op BOL.com en ligt als het goed is al in alle boekhandels.

Oh, but my darling, what if you fly?

Per 1 juli ben ik helemaal zelfstandig ondernemer en heb ik geen bijbaan meer. Mijn tweede boekopdracht bleek namelijk zo groot, dat ik er onmogelijk ander werk naast kon doen en zodoende heb ik mijn parttime bij OctoPlus, nu Dr. Reddy’s, opgezegd. Natuurlijk heb ik een moment gedacht ‘Zal ik het wel redden?’ maar uiteindelijk heeft dat me er niet van weerhouden om het roer om te gooien en helemaal zelfstandig te worden. Nu hoef ik geen opdrachten meer te weigeren omdat ze te groot zijn! Ook ga ik me aansluiten bij een Broodfonds en houd ik nu hopelijk meer tijd over om ook de literaire kant van mijn loopbaan verder uit te bouwen. Daar hoop ik te zijner tijd meer over te kunnen schrijven.

En mocht ik toch niet zo goed kunnen vliegen als ik dacht, dan zoek ik gewoon weer een andere bijbaan. Ik heb al gewerkt in een kattenpensioen, een hondenpension, de keuken van een restaurantje, meerdere supermarkten, een kringloopwinkel, een instituut voor huiswerkbegeleiding, een koninklijk museum en een farmaceutisch bedrijf; deze bonte verzameling aan bijbanen kan altijd nog worden uitgebreid!

2 gedachtes over “Boerderij & Boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s